5 gode råd til deg som vurderer å flytte i leilighet

 

Når barna flytter ut og livsfasen blir en annen, er det mange som velger å bytte ut eneboligen med en leilighet. Du får mindre å vedlikeholde og du får mer tid til å gjøre det du har lyst til.

Avgjørelsen om å flytte i leilighet er gjerne noe som må modnes over tid. Det er mange minner og mange ting som har samlet seg opp etter et langt liv i enebolig.

Ekteparet Ole Johnny og Vibeke Halvorsrud har bodd på Blaker i over 30 år. Nå har barna flyttet ut, og det var på tide å bytte ut eneboligen med en mer lettstelt leilighet.

Vibeke forteller at modningsprosessen startet for ti år siden. Valget om å flytte i leilighet har med andre ord ikke blitt tatt over natten. Gjennom disse årene har Vibeke og Ole Johnny kikket flere steder og på mange forskjellige leiligheter. Til slutt falt valget på en 4-romsleilighet i det nye feltet på Fossum Park i Sørumsand.

– Det har vært en lang prosess, men da vi fant denne leiligheten falt alt på plass. Nå gleder vi oss veldig til å flytte inn, sier hun.

Hvis du er i samme situasjon som Vibeke og Ole Johnny har vi samlet 5 gode råd til deg som vurderer å bytte ut eneboligen med leilighet.

  1. Ta deg god tid og involver gjerne barna i prosessen

Det er mange følelser involvert dersom barndomshjemmet skal selges. Vær åpen med barna om at dere vurderer å flytte og be om råd underveis. Samtidig er det viktig at dere er tydelige på at dere er i førersetet.

2. Finn ut hva du vil bruke tiden på

Når dere flytter i leilighet og slipper å bruke tid på oppussing, plenklipping og vedlikehold, vil dere få mer tid til overs. Snakk gjerne sammen om hva dere ønsker å bruke tiden på. Har dere noen hobbyer dere ønsker å dyrke? Eller har dere ting dere vil planlegge sammen

3. Tenk godt gjennom hva du vil ha med videre

Når dere flytter i leilighet blir det naturlig nok en del ting som må gis bort, selges eller kastes. Hva er det som er viktig for dere å ta med dere videre og hva kan dere kvitte dere med?

4. Velg nybygg om du kan

Fordelen med å velge nybygg er at dere flytter inn i en leilighet som ingen andre har bodd i tidligere. Dermed er det enklere å skape et nytt hjem, akkurat slik dere vil ha det. En annen fordel er at du ofte har bedre tid i selve flytteprosessen enn om du velger en bruktbolig med kort overtakelse.

5. Bevar minnene, men gled deg over det nye

Det kan være vanskelig å si farvel til et hus du har bodd i lenge. Samtidig er det viktig å glede seg over det nye som dere kan skape sammen i den nye leiligheten.

Vurderer du å flytte i leilighet? Ta gjerne en kikk på våre prosjekter for å se om det er en leilighet som kan passe deg.

Lykke til med prosessen!