Kvitt deg med møbler og eiendeler på en bærekraftig måte

Skal du bytte bolig? Da har du en gyllen mulighet til å rydde og kvitte deg med små og store eiendeler som du ikke lenger trenger. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan gjøre det på en bærekraftig måte.

Når vi flytter, har vi behov for å rydde i tingene vi eier. Det kan være at boligen vi flytter til har mindre lagringsplass eller at planløsningen krever andre typer møbler. Ofte har vi også et ønske om å fornye oss litt når vi først skal bytte bolig. Det mest bærekraftige er å la andre overta de gjenstandene du ikke ønsker lenger.

Gjenstander til salgs
Har du eiendeler som du kan selge, fins det flere måter å gjøre dette på. Finn.no er en kjent plattform hvor du når folk som befinner seg i nærheten av deg. Det samme gjør du ved å bruke ulike «kjøp og salg-grupper» på Facebook eller Facebook Marketplace. Apper som Tise og Bloppis er også blitt populære. Disse er kanskje mest kjent for kjøp og salg av klær, men interiørgjenstander og møbler kan også selges her. Du kan også sjekke om det er noen bruktmarkeder i nærheten av der du bor, hvor du enten kan delta selv eller hvor de kan selge gjenstander for deg mot provisjon.

Veldedige organisasjoner som Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen tar imot dine brukte ting og sørger for at de blir gjenbrukt. I Drammen har Kirkens Bymisjon en bruktbutikk hvor du kan levere klær, interiørgjenstander, møbler o.l. 

Gjenstander du vil gi bort
Ønsker du å gi bort dine eiendeler, slik at de kan være til nytte for andre fins det også mange muligheter. Veldedige organisasjoner som Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon tar ofte imot både større og mindre gjenstander. Sjekk ut deres nettsider for å se hvilke tilbud de har i nærheten av der du bor. Naturlig nok kan de kun ta imot møbler og gjenstander som er enkle å selge videre, og det er ikke alle steder de kan ta imot store møbler som sofaer og spisestuemøbler. Ta kontakt med dem for å sjekke hva de kan ta imot.

De fleste gjenvinningsstasjoner har også en ombruks- eller gjenbrukscontainer hvor du kan sette igjen både store og små gjenstander som andre kan ha glede av. Sjekk din nærmeste gjenvinningsstasjon om de har dette tilbudet. Du kan også gi bort gjenstander på finn.no eller bruke Facebook Marketplace. Fordelen med dette er at du kan få mottakeren til å hente gjenstandene hjemme hos deg, slik at du slipper å bruke tid og krefter på å bli kvitt dem.

Hvis du har behov for å bli kvitt tingene dine ganske raskt er det mest effektivt å gi dem bort. Å selge kan ta litt tid, så planlegg dette i god tid hvis du ønsker å tjene litt penger på de brukte tingene.

Lykke til med flytteprosessen!