Drar stor nytte av sin erfaring fra byggeplass

Eric startet sin karriere i Trysilhus ute på byggeplass, men har nå jobbet tre år inne i administrasjonen. Til sammen har han jobbet i Trysilhus i snart 17 år. 

Eric Calais er en av flere medarbeidere i Trysilhus som bor i Sverige, startet sin karriere ute på byggeplass og som nå bidrar til å styre produksjonsapparatet fra en stilling i administrasjonen.

I snart 17 år har han ukependlet fra Kristinehamn til Norge, en kjøretur på ca. fire timer.

− Det har jo blitt en livsstil, og jeg har trivdes så godt at det aldri har vært noe problem. Å jobbe i Trysilhus har vært som å være en del av en større familie. Eierne har vært veldig flinke til å bevare denne følelsen, til tross for at selskapet har vokst fra 30-35 medarbeidere da jeg startet, til over 200 i dag, sier Eric.

Håndverkerne rekrutterer hverandre
Han ble rekruttert av en kompis fra hjemplassen som hadde startet i Trysilhus et par år tidligere. Etter at den første produksjonsgruppen til Trysilhus ble rekruttert med håndverkere fra Herjedalen, fortsatte gründer Helge Jordanger å bruke håndverkere fra Sverige.

Ideen var at siden håndverkerne skulle samarbeide tett og i tillegg bo på brakke store deler av uken, var det hensiktsmessig at de valgte sine egne arbeidskamerater. Livet på byggeplassen kan være intenst og for at det skal fungere både jobbmessig og sosialt, må kjemien blant arbeidskamerater være god.
− Det er en luksus å kunne velge sine arbeidskamerater, sier Eric om sin erfaring fra livet på brakka.

En variert karriere
Eric startet sin karriere i faggruppen «husmontering» som er den første gruppen som kommer til en byggeplass etter at betongplaten er støpt. Han har også jobbet i faggruppen «isolering og platearbeider» og med «loftsinnredning». I 2016 skulle Trysilhus starte å bygge leilighetsblokker i fire etasjer, og Eric ble spurt om å bli en del av denne produksjonsgruppen. Som fagansvarlig for «snekkerinnredning» har han blitt godt kjent med konseptet og bidratt til å skape forbedringer.

Etter tre år i produksjonsgruppen for blokk, fikk Eric muligheten til å starte i en stilling inne i administrasjonen. Siden 2020 har han jobbet som produksjonslederassistent og servicekoordinator for blokk- og eneboligprosjekter. Jobben går blant annet ut på å gjøre bestillinger, utføre mengdeberegninger og bistå produksjonsleder i hverdagen.

− Jeg har alltid tenkt at jeg passer best til å jobbe ute i produksjonen, men er veldig glad for at jeg har fått muligheten til å utvikle meg og bytte roller internt i Trysilhus. Det har blitt en slags utdanning, sier Eric.

Han drar stor nytte av å ha jobbet i produksjonen i sin nåværende jobb. Hvis det dukker opp utfordringer, har han den praktiske forståelsen og kan raskt finne gode løsninger.

− Jeg tror det er en stor styrke for Trysilhus at medarbeiderne får muligheten til å utfordre seg selv og prøve seg i ulike roller. Det er flere enn meg som har vært her i over 15 år, og det er et sikkert tegn på at det er en bra arbeidsgiver, avslutter Eric.