Nyter livet i sin fjerde Trysilhus-leilighet

Etter å ha bodd flere steder på Østlandet i mer enn 25 år, har Brit og Eilif nå landet i Nydalsenga på Furnes.

Paret tar oss gjestfritt imot på en vinterdag med snø i lufta på Furnes – ei bygd omtrent midt mellom Hamar og Brumunddal. Leiligheten på 70 kvadratmeter er praktisk innredet, og paret har akkurat den plassen de trenger.
− Etter fire ganger har vi god erfaring med å innrede disse leilighetene nå, smiler Brit. – Mange av møblene har vært med oss fra leilighet til leilighet, og så har det blitt noe fornyelse etter hvert, sier hun.

På spørsmål om hva de liker med leilighetene, fremhever paret at de opplever at det er en pen og gjennomført utførelse. Bo-komforten er høy, og de setter pris på at det er mye plass til oppbevaring.

− Vår erfaring er også at Trysilhus er en utbygger som er fleksible og som gjør det de kan for å finne løsninger dersom kundene har spørsmål eller utfordringer, sier de.

Brit og Eilifs reise mellom Trysilhus-leiligheter
Det var jobb som først brakte paret fra Trøndelag til Østlandet, da Eilif fikk jobb på Bærums Verk. Deres første Trysilhus-leilighet kjøpte de på Brendsvoll i Asker i 2008 – en leilighet på 98 kvadratmeter i første etasje. Der bodde de i flere år, da det var praktisk både med tanke på pendling og at datter og barnebarn bodde på Lierskogen, ikke langt unna Asker.

I 2016 fikk Eilif jobb på Elverum, og da ble det naturlig å flytte på seg. Valget falt på å bosette seg i Hamar-området istedenfor på Elverum. De flyttet inn i en leilighet på 108 kvadratmeter i andre etasje i Trysilhus sitt prosjekt på Ingeberg, med god plass til å få besøk av barnebarna.

− Barnebarna våre kom flere ganger med tog fra Asker og Oslo i ferier, og vi tok de med på aktiviteter og tilbud i Hamar-området. Vi trivdes godt med både menneskene og alt vi kunne finne på, forteller Brit.

Brit hadde blitt pensjonist da paret flyttet til Ingeberg, og nå kom tidspunktet hvor det også var naturlig for Eilif å følge etter. Dette var bakgrunnen for at de tenkte det var på tide å flytte på seg. De kunne tenke seg å flytte nærmere Oslo, hvor de ville være nærmere barn og barnebarn og kunne benytte seg av kultur- og aktivitetstilbud i Oslo-området.

De bestemte seg for å flytte til Trysilhus-prosjektet Dragelia på Hvam i Nes kommune, ca 45 minutter nord for Oslo. Denne gangen i en 70 kvadratmeter stor leilighet i første etasje. Men det skulle vise seg at de ikke fikk den hverdagen og den livsstilen de hadde sett for seg. Det ble for langt til ulike tilbud, og de følte at de var for avhengige av bilen.

− Vi fant rett og slett ut at vi kunne tenke oss tilbake til Hamar-området, forteller Eilif, og de startet jakten på en ny leilighet.

Ringen sluttet
Etter å ha vært på visning av både Trysilhus-leiligheter og andre leiligheter, falt valget på Nydalsenga. Her bor paret i en endeleilighet, med en liten hage og ellers luftige omgivelser rundt seg.

− Her blir vi boende, slår Brit fast, og forteller om en hverdag hvor de trener, går turer, har kort vei til butikken og slår av en prat med hyggelige naboer og bekjentskaper. Til sommeren gleder de seg til å benytte seg av kulturtilbud og konserter i Hamar, gå på uterestauranter og fortsette å nyte pensjonistlivet i en Trysilhus-leilighet.