Så mye kan du redusere strømregningen hvis du velger nytt

Strøm er noe alle er opptatt av for tiden. Det er ikke så rart når prisen per kilowatt-time er mye høyere enn det vi er vant med.

I 2020 så vi historisk lave nivåer på strømprisene og enkelte ganger gjennom året var faktisk strømprisen i minus. Det vil si at man fikk betalt for å bruke strøm.

Det høres utrolig ut, men sommeren 2020 ble det for første gang registrert negativ strømpris med en pris på -0,1 øre per kWh.

Mye har skjedd siden da og i 2022 bikket prisene for første gang 10 kroner. Nå er heldigvis ikke det prisen vi må betale til enhver tid, men vi har alle fått merke strømregningen på lommeboka.

Strømforbruket varierer fra husstand til husstand og avhenger av boligens alder, men det er ingen tvil om at det er mye å spare på å velge nybygg dersom du vurderer å flytte.

Dersom du eier en enebolig på 120 kvm., er gjennomsnittlig årlig forbruk beregnet til 16000 kWh per år. Det gir en strømregning på 29 920 per år dersom prisen er 1,87 kr per kWt slik snittprisen var i mars.

Hvis du kjøper en ny leilighet fra Trysilhus på tilsvarende størrelse (110 kvm), beregner vi et årlig forbruk på 9790 kWh. Det gir en årlig regning på 18 307 kr dersom snittprisen er som den var i mars.  Du sparer dermed 11 613 kr per år.

Grunnen til at du kan spare såpass mye på å velge nytt fremfor brukt, er at nye boliger har en helt annen isoleringsgrad enn eldre boliger. Vi bygger alle våre boliger med vinduer med 3-lags glass som gjør at temperaturen i boligen holder seg mye bedre på kalde dager. Dermed bruker du også mindre energi på å varme opp.

En annen fordel med å velge nytt er selvsagt at du slipper alt vedlikeholdet som følger med en brukt bolig. I disse dager er det ikke bare strømprisen som er rekordhøy. Byggevareprisene har også skutt i været, så oppussingen du så for deg at du enkelt kunne gjøre selv, blir fort veldig dyr.

Nytt er kanskje dyrere enn brukt hvis du kun ser på kjøpesummen, men besparelsene ved å velge nytt kan fort bli vesentlig større enn prisdifferansen.

Har du lyst til å vite hvor mye du kan spare på å velge ny bolig fra Trysilhus? Ta gjerne kontakt med en av våre selgere.

Kilder:
Europower.no
NRK.no
Strøm.no