Tips til et hyggelig uterom

Skal du tilbringe mye tid hjemme i sommer? Hva med å bruke tipsene fra Nina og Nathalie i Tulipa Blomsterverksted til å lage et hyggelig uterom?

Da vi i Trysilhus hadde åpen visningsdag i juni hadde vi engasjert Tulipa Blomsterverksted til å skape hyggelige uteplasser i leilighetene vi skulle vise. De ble godt kjent med våre leiligheter og hva som skal til for å gjøre det ekstra fint på uteplassen.

− Vårt første råd er å prioritere hva du ønsker å bruke uteplassen til og innrede verandaen, balkongen eller hagen i henhold til dette. Hvis man ikke har så stor plass, så må man velge. Ønsker du for eksempel muligheten til å slumre i skyggen, prioriter en god sofa. Ønsker du å kunne spise middagen ute og invitere gjester på middag, gå for en praktisk spiseplass, sier Nina i Tulipa Blomsterverksted.

− Råd nummer to er å tenke helhetlig ved bruk av farger. Velg deg ut noen få farger som du forsøker å holde deg til. Fargene kan også brukes på puter, tepper, servise og servietter hvis du skal dekke på og invitere til selskap ute, legger hun til.

− Det kan også være lurt å finne planter som trives i krukker. Det fins mange flotte krukker på markedet som kan plasseres rundt på eiendommen din. Sett deg inn i hvilke planter som tåler å stå i
krukker og som tåler å tørke ut en gang innimellom, forklarer Nathalie.

Varier også størrelsen på planter og krukker, da skaper du kontrast og et interessant uttrykk. Det fins planter og krukker i alle høyder og fasonger og det er fint å variere, legger Nathalie til.

Jentene fra Tulipa Blomsterveksted er blomsterdekoratører og dermed glad i farger. Men denne sesongen har de også fått en forkjærlighet for grønne planter.

− Grønne planter skaper en frodig og varm atmosfære og kan brukes sammen i en dekorativ miks. På balkongen gir grønne planter deg en følelse av hage, og de er også fine å bruke mot innsyn. Derfor er vårt siste tips å bruke grønne planter!

Håper disse tipsene gir deg inspirasjon til å lage et hyggelig uterom i en sommer hvor vi kommer til å tilbringe mer tid hjemme. God sommer!