Godt naboskap og trivelig beliggenhet

− Jeg trives så utrolig godt her i Hagebyen i Sande. Det er stille og rolig, kort vei til stranden, kort vei til butikken og ikke minst et utrolig hyggelig naboskap hvor vi har omsorg for hverandre.

Wenche Sandbugt er opprinnelig fra Averøy på Nordmøre, men har bodd i Sande i mange år. Hun flyttet til Hagebyen på Nordre Jarlsberg brygge i 2018 og leide først en leilighet i andre byggetrinn. Hun trivdes så godt at hun gjorde det hun kunne for å ha muligheten til å kjøpe sin egen leilighet i det tredje byggetrinnet.

Føles som hjemme
− Da jeg først flyttet hit i 2018 syns jeg det var så deilig å bo i en leilighet hvor alt var nytt. I tillegg minnet det svake måkeskriket meg om hjemstedet mitt på Nordmøre og det bidro til at her føler jeg meg hjemme, sier Wenche.

 

August 2019 ordnet det seg slik at hun hadde økonomi til å kjøpe sin egen leilighet og hun kunne flytte inn i sin egen 71 m2 store leilighet i første etasje. Leiligheten er akkurat passe stor for henne selv og hunden Odin. En stor fordel ved denne leiligheten er at den har en egen liten hage, og dette var viktig for Wenche som har en stor hageinteresse.

− Jeg har en liten, skjermet hage hvor jeg kan stelle med planter, dyrke urter og kose meg. Jeg syns også det er hyggelig å holde på litt i fellesområdene og gjøre det koselig der, sier hun.

Les mer om prosjektet Hagebyen her

Får hjelp av naboer
Men den største fordelen for Wenche med å bo i Hagebyen er nok det sosiale og gode bomiljøet.
− Naboene viser omsorg for hverandre og hjelper til når noen trenger det. Det kommer barn på døren som vil gå tur med hunden min, og her om dagen trengte jeg hjelp med å bytte filter på ventilasjonssystemet. Da var det bare å legge ut et innlegg på vår interne Facebook-gruppe, så kom naboen som bor skrått over meg og hjalp meg med det, forteller Wenche.

Hun forteller at sameiet har egen bålplass som brukes til sosiale sammenkomster både sommer og vinter. Det er etablert en «Petanque-bane» som alle beboere kan bruke, og det er flere sittegrupper og oppholdsarealer for både små og store.

Wenche er også glad for å slippe å tenke på det utvendige vedlikeholdet og at det er sameiet som ordner med avtaler for gressklipping om sommeren og snøbrøyting og strøing om vinteren.
− Det er utrolig deilig å kunne åpne døren etter et snøfall om vinteren og ikke ha problemer med å komme seg ut med bilen, sier hun.

Spennende område i utvikling
I sommer gleder Wenche seg til å sitte i hagen under parasollen, gå ned til stranden og kanskje ta seg et bad og deretter gå tilbake til hagen og spise lunsj på verandaen. Hun skal dyrke sin hageinteresse og kose seg med å gå tur i nærområdet på Nordre Jarlsberg brygge som er et spennende område under utvikling.