– Hobbyrommet er der jeg slapper av

Ronny og Espen Rusten Ulverud solgte en enebolig for å slippe et større vedlikeholdsprosjekt. De stortrives i sin nye, to-etasjes leilighet i Årnes, som til og med har et eget hobbyrom.

Tekst: Sissel Fantoft

Ronny Rusten Ulverud (38) er født og oppvokst på Årnes, og bortsett fra tre år i Oslo har han bodd der hele livet.

– Jeg ble aldri vant til støyende trikker, ulende sirener og konstant trafikk, så det var godt å komme hjem, forteller han.

For to og et halvt år siden bodde Ronny og Espen i en enebolig fra 1990, og innså at de hadde en stor jobb foran seg.

– Tak, vinduer og panel måtte byttes, og det gadd vi rett og slett ikke, så vi bestemte oss for å legge ut huset for salg, sier han.

Planen til paret var å plassere møblene på et lager og flytte midlertidig til sin faste campingplass i Haganäset over grensa til Sverige.

– Vi fulgte jo med på finn.no, og plutselig dukket drømmeleiligheten opp før vi i det hele tatt hadde begynt salgsprosessen. Vi dro på visning og slo til, sier han.

Rom for avslapning

Leiligheten ligger i boligkomplekset Evangtunet i utkanten av Årnes sentrum. Den var fremdeles ikke helt ferdigstilt da Ronny og Espen sikret seg den.

– Leiligheten var et blankt lerret hvor vi kunne skape vårt drømmehjem. I andre etasje ligger et loft som var innredet med stue, bad, bod og et stort soverom. Det delte vi av med en lettvegg, og dermed fikk vi både gjesterom og hobbyrom, sier Ronny.

På hobbyrommet har Ronny alt han trenger for å male, drive med dekorasjonsteknikken decoupage og andre kreative sysler.

– Det er der jeg slapper av. Jeg selger mye av det jeg lager i Facebook-gruppa «Ronny’s hobbyverden», og det som ikke blir bestilt der selger jeg fra frisørsalongen jeg driver på Årnes, forteller han.

1. september i fjor overtok Ronny salongen «Sentrum frisør» i Årnes, og siden har han hatt fullbookede lister med timebestillinger.

– Det blir mye jobb, men det synes jeg er helt greit, sier han.

Nyter fritiden

Espen jobber på postterminalen til Bring, og vanligvis pleier paret å reise til Haganäset omtrent hver helg. Det har ikke vært mulig siden grensen stengte i mars i fjor.

– Nå begynner jo grensene så smått å åpne opp igjen, og vi gleder oss til vi kan dra tilbake. Det at vi bor i en leilighet hvor alt er nytt og vi ikke behøver å tenke på vedlikehold og oppussing, gjør at vi i stedet kan bruke fritiden på det vi liker aller best, sier Ronny.

Han og Espen har sin egen, faste plass på campingen, og før pandemien reise de dit året rundt.

– Det er så deilig å ikke bekymre seg over alt vi burde gjøre hjemme – bare det å slippe og måke snø og klippe plen er helt fantastisk! Det gjør ingenting å bli vekket av en traktor om morgenen vinterstid, det betyr bare at jeg kan kjøre ut på en nymåkt vei, sier han.

Puddelvalpen Dennis er det nyeste tilskuddet til familien.

– Dennis er en kosehund og god turvenn. Han er med meg på jobb hver dag og har blitt salongens maskot, forteller Ronny.